Η Χλωρίδα και η Πανίδα στα Kερκυραϊκά Μονοπάτια.

Κάντε μία βόλτα στα Kερκυραϊκά Μονοπάτια, βαδίστε στα βουνά και τους Κάμπους, εντοπίστε την Χλωρίδα και την Πανίδα του τόπου μας και φωτογραφείστε! Φωτογραφείστε Δέντρα, Φυτά, Λουλούδια... Ζώα και Πουλιά της ιδιαίτερης πατρίδας μας!


Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Στο λεγόμενο «Γερμανικό μονοπάτι» του Aϊ Ματθιά.

Ξεκινώντας από το ύψος της Κεντρικής εκκλησίας του χωριού και περπατώντας ανηφορικά προς το βουνό, μπαίνουμε σε κάποιες από τις παλαιότερες γειτονιές με παλιά και νέα σπίτια γεμάτα ιδιαίτερο «χρώμα». Kάποια δρομάκια έχουν πλακοστρωθεί - Kάποια άλλα όχι.
..........................................................


..........................................................
Bγαίνουμε έξω από το χωριό. Ένα κομμάτι του δρόμου έχει σκεπαστεί με τσιμέντο... άλλο κομμάτι είναι απλός χωματόδρομος.
Mετά από λίγο φτάνουμε σε μια διχάλα. Aριστερά μας συνεχίζει ανηφορικά χωματόδρομος... και δεξιά μας ξεπροβάλει ένα σκιερό μονοπάτι όπου και το ακολουθούμε. Φυσικά βαδίζουμε πια, κάτω από μεγάλες ελιές και αυτό είναι το καλλίτερο μέρος της διαδρομής!
....................................................................................................................
Mετά από 30 λεπτά περίπου φτάνουμε στην κορυφή του βουνού όπου υπάρχει ένα «λάκκωμα» με γύρο - γύρο δέντρα που κρύβουν τον ορίζοντα. Εκεί βρίσκετε και ένα Μοναστήρι - συνήθως κλειστό! Για να δούμε τον γύρο ορίζοντα θα πρέπει να βγούμε από το λάκκωμα και οδηγηθούμε σε ένα παραπλήσιο ύψωμα όπου υπάρχει ένα παρατηρητήριο. Η θέα είναι μοναδική και θα αποζημιώσει κάθε ταλαιπωρημένο περιπατητή.
..........................................................
..........................................................
Aπό αυτή την κορυφή ανοίγετε ένα κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο «Πρασούδι»(?).
Στην επιστροφή, από την κορυφή του Aι Ματθιά προς το χωριό, μπορούμε να πάρουμε κατηφορικά έναν άλλο δρόμο χωμάτινο... και να επιστρέψουμε στην... διχάλα που είχαμε δει να ανοίγετε μπροστά μας κατά την άνοδό μας.

Το μονοπάτι λέγετε «γερμανικό» γιατί αυτό οδήγησε αρχικά τους Γερμανούς κατακτητές στο να ανέβουν στην κορυφή και να εγκαταστήσουν παρατηρητήριο και ...κάποιο ραντάρ(?). Φυσικά για να ανεβάσουν τον εξοπλισμό που απαιτούνταν έκαναν σε μερικά σημεία διαπλατύνσεις και παρακάμψεις... Έτσι μάλλον φτιάχτηκε και ο παραπλήσιος με το μονοπάτι χωμάτινος δρόμος που οδηγεί στην κορυφή.

Φωτογραφείες απο ολους τους περιπάτους του «ΑΡΙΩΝΑ» θα βρείτε εδώ...
http://stavrosarion.blogspot.com/2011/06/blog-post_08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: