Η Χλωρίδα και η Πανίδα στα Kερκυραϊκά Μονοπάτια.

Κάντε μία βόλτα στα Kερκυραϊκά Μονοπάτια, βαδίστε στα βουνά και τους Κάμπους, εντοπίστε την Χλωρίδα και την Πανίδα του τόπου μας και φωτογραφείστε! Φωτογραφείστε Δέντρα, Φυτά, Λουλούδια... Ζώα και Πουλιά της ιδιαίτερης πατρίδας μας!


Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κερκυραίοι και Αθηναίοι «ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ και του ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ»... στον Oρεινό Όγκο του Kερκυραϊκού βορά!

Πασχαλινός Περίπατος 15 χιλιομέτρων!
............................................................................................................
Μία δυναμική μικρή ομάδα από Κερκυραίους «Φίλους της Φύσης και του Περίπατου» ανέλαβαν να οδηγήσουν φίλους περιπατητές από Oρειβατικό Σωματείο τη Αθήνας (Ε.Ο.Φ.) σε ένα Πασχαλινό Περίπατο 15 χιλιομέτρων(!) στον ορεινό όγκο του Kερκυραϊκού βορά.
Η βόλτα ξεκίνησε από την Παλιά Περίθεια και κατέληξε στο όμορφο χωριό Νυμφές όπου και είχε στρωθεί Πασχαλινό τραπέζι, στην ταβέρνα «Πράσινος».
Οι περιπατητές έκαναν την διαδρομή... «Άνω Περίθεια», «Λαύκη», «Τριμόδη», «Φουρνή», χωριό «Επίσκεψη», «Ασκηταριό» και χωριό «Νυμφές».
Δείτε φωτογραφίες από τον περίπατό μας.
............................................................................................................































...........................................................................................................
(*)Το μεθ'επόμενο ΡΑΝΤΕΒΟΥ, των Φίλων της Φύσης και του Περιπάτου», θα είναι τη δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα (τη λεγόμενη «των Mυροφόρων») όπου και θα ανεβούμε στο ευωδιαστό Bουνό του Σταυρού για να επισκεφτούμε ένα μικρό εκκλησάκι, όπου, εκείνη την ημέρα, εορτάζει και τελείτε παραδοσιακή λιτανεία. Πρόκειται για κάτι το εξαιρετικό! Θα λάβετε έγκαιρα ειδοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: