Η Χλωρίδα και η Πανίδα στα Kερκυραϊκά Μονοπάτια.

Κάντε μία βόλτα στα Kερκυραϊκά Μονοπάτια, βαδίστε στα βουνά και τους Κάμπους, εντοπίστε την Χλωρίδα και την Πανίδα του τόπου μας και φωτογραφείστε! Φωτογραφείστε Δέντρα, Φυτά, Λουλούδια... Ζώα και Πουλιά της ιδιαίτερης πατρίδας μας!


Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Οι «Φίλοι της Φύσης και του Περίπατου» (την 04/11/12) έκαναν την διαδρομή Άγιοι Δέκα - Άνω Γαρούνας - Παντοκράτορας - Άγιοι Δέκα!

• Ξεκινήσαμε από το νέο «μαγαζί του Γιάννη Λουκά» (που το ονόμασε προς τιμή των φυσιολατρών «Στέκι των φίλων της φύσης...») και που βρίσκετε αμέσως μετά το χωριό των «Aγίων Δέκα» και αρχίσαμε να ανεβαίνουμε στο καταπράσινο Βουνό, από αγροτικό δρόμο και θα κατευθυνόμαστε προς Άνω Γαρούνα. Περάσαμε μέσα από ένα «αινιγματικό» και μυστηριώδες τοπίο... (όπου θύμιζε αρχαίο βυθό που έχει ανυψωθεί) και φτάσαμε στον Άνω Γαρούνα. Aπό το χωριό ανεβήκαμε προς το Μοναστήρι Παντοκράτορα... και αφού ξεκουραστήκαμε στην αυλή του, πήραμε το λεγόμενο «παλιό Μονοπάτι των Καλογέρων» όπου και μας κατέβασε μέσα στο όμορφο χωριό των Αγίων Δέκα. Περιηγηθούμε στα παραδοσιακά σοκάκια του και στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε και πάλι προς στο Mάρκετ «Παύλος» και επιστρέψαμε στο νέο «μαγαζί του Γιάννη» όπου και έγινε η αποχώρηση μας.

• O επόμενος Κυριακάτικος περίπατος των «Φίλων της Φύσης και του Περίπατου» θα γίνει από κοινού με τον «Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας» και θα πραγματοποιηθεί την 14/11/12 στην περιοχή του «Σταυρού»!
Πληροφορίες Γιάννης Λουκάς / τηλ. νούμερο 6985748628 /
Aνακοίνωση και Φωτογραφίες... από Γιάννη Λουκά.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: