Η Χλωρίδα και η Πανίδα στα Kερκυραϊκά Μονοπάτια.

Κάντε μία βόλτα στα Kερκυραϊκά Μονοπάτια, βαδίστε στα βουνά και τους Κάμπους, εντοπίστε την Χλωρίδα και την Πανίδα του τόπου μας και φωτογραφείστε! Φωτογραφείστε Δέντρα, Φυτά, Λουλούδια... Ζώα και Πουλιά της ιδιαίτερης πατρίδας μας!


Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Corfu Mountain Trail 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
• Προκηρύσσεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος CORFU MOUNTAIN TRAIL 2013, όπου θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου 2013, στην Κέρκυρα με εκκίνηση το χωριό των Μπενιτσών στις 8.00. Στο ίδιο μέρος επίσης είναι και τερματισμός.
Ο CORFU MOUNTAIN TRAIL σας προσφέρει δυο επιλογές: 
- Olive tree trail 17 klm
- Rain trail 37 klm.
• Οι εγγραφές για τον αγώνα ξεκινούν στις 1 Νοεμβρίου 2012 και ολοκληρώνονται μέχρι και 29 Ιανουαρίου 2013. 
• Mπορείτε να εγγραφείτε μέχρι και μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση του αγώνα. Οι εγγραφές γίνονται μόνο μέσω της ιστοσελίδας μας www.corfumountaintrail.com , η οποία θα ενημερώνεται ανά τακτά διαστήματα με οποιεσδήποτε νεότερες πληροφορίες. Ο αγώνας διοργανώνεται από τους: 
- Πολιτιστικό Σύλλογο Μπενιτσων
- Σύλλογο Δρομέων 'Αρχίλοχος'
- Σύλλογος Παλαίμαχων Στίβου 'Σ.Ε.Β.Α.Σ.'
- Σύλλογο Κάσσιο Δία
• Corfu Mountain Trail 2013, ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος 17χλμ και 37χλμ, άλλη μια φορά στη μέση του πολύ βροχερού χειμώνα της Κέρκυρας, με 37χλμ διαδρομή, μέσα σε πυκνή, πανέμορφη, καταπράσινη φύση με μονοπάτια και επιβλητικούς ελαιώνες 200 ετών (κληρονομία Ενετών 1386-¬1797), διεξάγεται στις 3 Φλεβάρη, με σκοπό να αγωνιστούμε και να απολαύσουμε τη διαδρομή και να γνωρίσουμε μια διαφορετική καταπράσινη ορεινή ελληνική φύση και μια διαφορετική παραδοσιακή, μη τουριστική πλευρά του νησιού μας.
........

Οι «Φίλοι της Φύσης και του Περιπάτου» ως άτυπη ομάδα υποστηρίζουν και συμμετέχουν ποικιλοτρόπως σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Iδιαίτερη σημασία για τους «Φίλους της Φύσης» έχει το κομμάτι της διαδρομής που ονομάζετε από τους διοργανωτές του Corfu Mountain Trail 2013... «Το ρέμα του νερού»! Η διαδρομή είναι γνωστή στους «Φίλους της φύσης» γιατί έχει περιπατηθεί πολλές φορές. Ξεκινά από την πλατεία των Μπενιτσών, ανεβαίνει στο Yδραγωγείο του Άνταμ, συνεχίζει ο προς το Σταυρό, περνά μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό Λουκάτα, κατευθύνετε προς το λόφο της Αγίας Τριάδας με την πανοραμική θέα και κατεβαίνει πάλι προς Μπενίτσες.
Η ομάδα προτρέπει τους φίλους και τα «μέλη» της να δηλώσουν συμμετοχή και νά συμμετάσχουν στην εκδήλωση... καλεί ακόμα ΄όσους θελήσουν να βρεθούν σε διάφορα σημεία της διαδρομής και να εμψυχώσουν τους Δρομείς...
Για τους «Φίλους της Φύσης» τηλέφωνο πληροφοριών το γνωστό  6985748628 όπου απαντά ο Γιάννης Λουκάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: